Het rispytt med kyld dressing

Livsstil & fritid2017-05-27 08:17

Gör så här:

1. Koka riset som vanlig eller utgå från kallt kokt ris. Skala och finhacka gul lök och morot. Skär paprika och zucchini i små bitar. Finhacka chili.

2. Blanda crème fraiche med majonnäs och fint riven vitlök. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Ställ svalt i väntan på servering.

3. Stek riset några minuter i lika delar raps- och sesamolja. Tillsätt grönsaker och stek allt några minuter till. Fortsätt med sambal och ärtor och till sist skalade räkor. Vänd runt allt och smaka av med salt. Servera med en krispig sallad.

För 4 personer, 35 minuter (kortare om man har kokt, kallt ris) 3 dl långkornigt ris 6 dl vatten 1 gul lök 1 morot 1 paprika 1 zucchini 2 dl frysta ärtor 400 g skalade räkor 1 msk finhackad chili 1 msk sambal oelek (för extra hetta) salt och peppar raps- och sesamolja Till dressingen: 2 dl crème fraiche 3 msk majonnäs 1-2 vitlöksklyftor 1 tsk vitvinsvinäger Att äta till: krispig sallad körbärstomater 16731137Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!