Hembakad pizza med kyckling

Livsstil & fritid2017-01-18 06:42

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke och tillsätt 37-gradigt vatten. Se till att jästen löser sig. Tillsätt olja, salt och socker. Arbeta in 4 dl vetemjöl. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.

2. Kavla ut degen till 4 pizzor. Bred på tomatsås och lägg på skivad mozzarella, tunna ringar gul lök och bitar av skalat äpple. Grädda pizzorna 5-7 minuter i 250 grader.

3. Strimla kycklingköttet och lägg det i en plastpåse tillsammans med curry, spiskummin och salt. Ruska påsen så att kryddorna fäster på köttet innan stekning i rapsolja. Fördela köttet på de nygräddade pizzorna. Toppa med färsk timjan.

Kyckling på pizza går utmärkt om man steker köttet för sig och lägger på det först efter att pizzan är gräddad. Kycklingköttet är för magert för att hänga med in i den heta ugnen. För 4 personer, 45 minuter Till degen: 1 1/2 dl 37-gradigt vatten 25 g blå jäst 2 msk olivolja 1 krm salt 1 krm socker 4 1/2 dl vetemjöl Till fyllningen: 250 g tomatsås (färdig pastasås) 250 g mozzarella 1 gul lök 2 syrliga äpplen 400 g kycklingfilé 1 tsk curry 1 krm spiskummin rapsolja 1 krm salt färsk timjan 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!