Helstekt kalkonfilé med grov senapssås

blandad sallad

Helstekt kalkonfilé är lika lättlagad som kycklingfilé. Köttet har neutral smak och bör serveras med smakrika tillbehör.

Helstekt kalkonfilé är lika lättlagad som kycklingfilé. Köttet har neutral smak och bör serveras med smakrika tillbehör.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-03-24 09:00
Helstekt kalkonfilé är lika lättlagad som kycklingfilé. Köttet har neutral smak och bör serveras med smakrika tillbehör.
Helstekt kalkonfilé är lika lättlagad som kycklingfilé. Köttet har neutral smak och bör serveras med smakrika tillbehör.

För 4 personer, 45 minuter

Gör så här:

1. Gnid in köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i lika delar smör och rapsolja.

2. Lyft över köttet med fettet från pannan till en ugnsfast form och stek det 35 minuter i ugnen på 175 grader eller tills innertempen nått minst 68 grader. Låt vila några minuter innan det skivas upp.

3. Lägg senapsfrön, både gula och bruna, i en mortel och stöt lätt. Koka upp vatten och grädde. Tillsätt frön, fransk senap och fond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!