Mat ska smaka. Våga krydda och låt grönsaker hänga med i överflöd så blir det bra. Här får en stekt lax trona på en hög av rostade grönsaker. Gott och lättlagat.
För 4 personer, 35 minuter
700 g fläskfilé
3 paprikor, gärna varierande färger
1 stor gul lök
2 msk paprikapulver
1 msk konc. tomatpuré
3 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
2 dl grädde
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och peppar
smör och rapsolja
Att äta till:
ris, gärna rött
Gör så här:
1. Börja med att koka riset, som tar lite längre tid än vitt, enligt paketets anvisningar.
2. Skär köttet i centimetertjocka skivor. Skär paprikorna i bitar med ett par centimeters sida. Skala och hacka löken. Bryn köttet hastigt i het panna med lika delar smör och rapsolja.
3. Lägg över köttet i kastrull, tillsätt en liten smörklick, paprika, lök och paprikapulver. Vänd runt på medelvarm platta en knapp minut. Klicka i tomatpuré och slå på vatten, kalvfond och grädde. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter, smaka av med salt och peppar. Servera med det röda riset.