Helgryta med fläskfilé och paprika

Paprikalax med ugnsrostade grönsaker är mat som bygger på att du använder ugnen ugnefär som proffsen.

Paprikalax med ugnsrostade grönsaker är mat som bygger på att du använder ugnen ugnefär som proffsen.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-03-17 07:45
Paprikalax med ugnsrostade grönsaker är mat som bygger på att du använder ugnen ugnefär som proffsen.
Paprikalax med ugnsrostade grönsaker är mat som bygger på att du använder ugnen ugnefär som proffsen.

Mat ska smaka. Våga krydda och låt grönsaker hänga med i överflöd så blir det bra. Här får en stekt lax trona på en hög av rostade grönsaker. Gott och lättlagat.

För 4 personer, 35 minuter

700 g fläskfilé

3 paprikor, gärna varierande färger

1 stor gul lök

2 msk paprikapulver

1 msk konc. tomatpuré

3 dl vatten

1 msk konc. kalvfond

2 dl grädde

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och peppar

smör och rapsolja

Att äta till:

ris, gärna rött

Gör så här:

1. Börja med att koka riset, som tar lite längre tid än vitt, enligt paketets anvisningar.

2. Skär köttet i centimetertjocka skivor. Skär paprikorna i bitar med ett par centimeters sida. Skala och hacka löken. Bryn köttet hastigt i het panna med lika delar smör och rapsolja.

3. Lägg över köttet i kastrull, tillsätt en liten smörklick, paprika, lök och paprikapulver. Vänd runt på medelvarm platta en knapp minut. Klicka i tomatpuré och slå på vatten, kalvfond och grädde. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter, smaka av med salt och peppar. Servera med det röda riset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!