Helgfisk ur grytan

Livsstil & fritid2018-01-27 05:45

Gör så här:

1. Koka upp en dryg liter vatten smaksatt med vinäger, en bit purjolök, krossad vitpeppar och salt. Sjud vätskan i ett par minuter. Dela fisken i portionsbitar och vik ihop den med det som varit skinnsidan inåt och lägg tätt i en kastrull. Sila buljongen över och sjud ett par minuter och låt den dra lika länge under lock.

2. Sila 2 deciliter av vätskan i en ny kastrull, tillsätt grädde, hummerfond och redning. Sjud 5 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.

3. Låt fisken mellanlanda på hushållspapper så att vätskan rinner av (vatten på tallriken förstör såsen). Lägg upp, toppa med sås och garnera med räkor, citron och lätt kokta broccolibuketter. Servera med kokt potatis.

För 4 personer 800 g fiskfilé, gärna torsk- eller gösfilé 1 msk vitvinsvinäger 1 bit purjolök 6 grovt krossade vitpepparkorn salt Till såsen: 2 dl vätska från fiskkoket 2 dl grädde 1 msk konc. hummerfond 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten salt och cayennepeppar Att äta till: räkor kokt potatis broccoli citron 16731136Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!