Havets lasagne

Fisk och skaldjur i en lasagne är inte så tokigt som det låter. Du kan använda vilken fisk som helst.

Livsstil & fritid2016-03-08 06:15

Gör så här:

1. Dela fisken i bitar som saltas, peppras och mjölas innan de steks en halvminut i smör och rapsolja.

2. Fräs smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med vatten och grädde till en sås. Tillsätt buljong, tärning och pulver, och sjud i fem minuter. Smaka av med hackad dill, vinäger, salt och peppar. Ta kastrullen från värmen och vänd ned räkorna.

3. Fräs smör och vetemjöl i en ny kastrull. Späd med mjölk och sjud i fem minuter. Smaka av med riven ost, peppar och salt. Smöra en ugnsfast form och grunda med ostsås följt av fisk, skaldjurssås och en lasagneplatta. Lägg tre lager och avsluta med enbart ostsås. Grädda lasagnen 30 minuter i ugnen på 175 grader.

För 4 personer, 45 minuter 500 g färska lasagneplattor 500 g torskfilé 2 msk vetemjöl salt och peppar smör och rapsolja Till räksåsen: 2 msk smör 2 1/2 msk vetemjöl 4 dl vatten 2 dl grädde 1 tärning fiskbuljong 1/2 msk grönsaksbuljongpulver 3 msk hackad dill 1 tsk vitvinsvinäger 200 g skalade räkor Till ostsåsen: 2 msk smör 2 msk vetemjöl 6 dl mjölk 3 dl riven ost 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!