För 6 personer, 1 timme
1 kg mörad högrev
1 paket tärnad bacon 145 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör och rapsolja
Till dressingen:
2 dl majonnäs
1/2 dl tomatketchup
1 tsk paprikapulver
1 krm tabasco
1 krm mald kummin
Att äta till:
1 rödlök
2–3 tomater
1 grön paprika
1 påse blandade salladsblad
1 bit brieost
bladpersilja
surdegsbröd eller annat rustikt matbröd
Gör så här:
1. Mal högrev och bacon i köttkvarn. Arbeta färsen med salt och svartpeppar. Forma 6 stora hamburgare och stek i lika delar smör och rapsolja tills de får färg. Efterstek i ugnen på 175 grader i 8–10 minuter.
2. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär tomaterna i ganska tunna skivor. Skär brieosten och paprikan i tunna skivor. Skär brödet i 8 skivor. Blanda samman dressingen.
3. Montera hamburgarna på tallrikar (de går inte att äta i hand): En skiva rustikt bröd, blandad sallad, paprika, lök, hamburgare, brieost, dressing, ett par tomatskivor, bladpersilja och bröd igen. Sätt ett grillspett rakt genom skapelsen, så den håller ihop till bordet.