Hamburgare från grunden

Har du en gång gjort egna hamburgare på köttfärs du malt av högrev och bacon är du fast. Knappast snabbmat, men absolut vanebildande.

Hemlagade hamburgare från grunden är minst sagt vanebildande.

Hemlagade hamburgare från grunden är minst sagt vanebildande.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-09-28 06:50
Hemlagade hamburgare från grunden är minst sagt vanebildande.
Hemlagade hamburgare från grunden är minst sagt vanebildande.

För 6 personer, 1 timme

1 kg mörad högrev

1 paket tärnad bacon 145 g

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

smör och rapsolja

Till dressingen:

2 dl majonnäs

1/2 dl tomatketchup

1 tsk paprikapulver

1 krm tabasco

1 krm mald kummin

Att äta till:

1 rödlök

2–3 tomater

1 grön paprika

1 påse blandade salladsblad

1 bit brieost

bladpersilja

surdegsbröd eller annat rustikt matbröd

Gör så här:

1. Mal högrev och bacon i köttkvarn. Arbeta färsen med salt och svartpeppar. Forma 6 stora hamburgare och stek i lika delar smör och rapsolja tills de får färg. Efterstek i ugnen på 175 grader i 8–10 minuter.

2. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär tomaterna i ganska tunna skivor. Skär brieosten och paprikan i tunna skivor. Skär brödet i 8 skivor. Blanda samman dressingen.

3. Montera hamburgarna på tallrikar (de går inte att äta i hand): En skiva rustikt bröd, blandad sallad, paprika, lök, hamburgare, brieost, dressing, ett par tomatskivor, bladpersilja och bröd igen. Sätt ett grillspett rakt genom skapelsen, så den håller ihop till bordet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!