För 4 personer, 20 minuter
800 g hällefilé från säkra bestånd
salt och vitpeppar
1 dl vetemjöl
50 g smör
2 msk rapsolja
1 tsk mild vitvinsvinäger
Att äta till:
ris eller kokt potatis
ärtor
dill
citron
Gör så här:
1. Dela fisken i portionsbitar. Se till att bitarna är skinn- och benfria. Krydda med salt och vitpeppar och vänd ett par gånger i vetemjöl, så att de ska bli riktigt inmjölade.
2. Stek i smör med en skvätt rapsolja. Försök hålla pannan medelvarm, så fettet inte blir mer än ljusbrunt. En dryg minut per sida brukar vara lagom. Ös ett par gånger med fett från pannan.
3. Lägg upp och droppa lite mild vitvinsvinäger i pannan och fördela sedan över fiskarna. Här funkar fettet som sås och vinägern gör att fettsmaken mildras. Servera med ris eller kokt potatis, ärtor, dill och citron.