Hackad pepparbiff med grönpepparsås

Livsstil & fritid2018-03-03 05:11

Gör så här:

1. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Sprid ut klyftorna i en långpanna, ringla över lite olja och krydda med salt och peppar. Stek i 175 graders ugn cirka 15 minuter.

2. Blanda köttfärs med lökpulver, ägg, peppar och lite salt. Forma biffar och stek 3–4 minuter per sida i lika delar smör och rapsolja.

3. Koka upp vatten och grädde. Krydda med grönpeppar, dragon, vinäger och soja. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Servera med varma grönsaker och garnera med persilja, hel eller hackad.

För 4 personer, 35 minuter 600 g ren nötfärs 1 msk lökpulver 1 ägg 1/2 tsk svartpeppar salt smör och rapsolja Till såsen: 2 dl grädde 3 dl vatten 1 msk grönpeppar i lag 1 tsk dragon 1/2 msk rödvinsvinäger 1 msk kinesisk soja 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten Att äta till: potatisklyftor varma grönsaker persilja 16731127Foto: TT.Foto: TT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!