Grönt på grillen

Livsstil & fritid2017-07-20 08:22

Gör så här:

1. Skär zucchini, aubergine, lök och champinjoner i 2 centimeter tjocka skivor. Blanda marinaden, ta undan en matsked till slutpensling och vänd ned grönsakerna i resterande marinad.

2. Blanda ingredienserna till örtkeson och ställ svalt i väntan på servering.

3. Dra bort blad och trådar från majskolvarna. Grilla dem 20 minuter över svag värme (i kanten på grillen) med flera vändningar. Smält smöret och pensla majsen med fettet under grillningen. Grilla även övriga grönsaker. Trä dem på spett, pensla med sparad marinad och ge dem några sekunder på grillen.

4. Servera med örtkeso och blandade blad.

För 4 personer, 45 minuter 1 zucchini 1 aubergine 2 färska majskolvar + 3 msk smör 2 färska lökar 4 champinjoner Till marinaden: 3 msk rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger 1 tsk grönsaksbuljong i pulverform 1 krossad vitlöksklyfta 1 krm örtsalt 1 krm svartpeppar Till örtkeson: 250 g neutral keso 1 msk finhackad rosmarin 1 msk finhackad persilja 1 krm örtsalt Att äta till: örter och blandade blad 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!