Grönt och gott

Livsstil & fritid2017-04-24 07:55

Gör så här:

1. Skala potatis och skär i kubikcentimeterstora bitar. Strimla lök, purjo- och salladslök. Vänd runt allt med smör i rymlig gryta, tillsätt vatten, grönsaksbuljong och hackad timjan. Låt koka upp och sjuda 10 minuter.

2. Rör samman vetemjöl och mjukt smör. Slå mager grädde i soppan och klicka i mjölredningen. Låt sjuda ytterligare 5 minuter. Salta och peppra.

3. Skär bort kanterna på brödet och skär det som är kvar i sockerbitsstora bitar. Lägg dem i en plastpåse, slå på olja och pressa i vitlök. Håll igen och ruska påsen. Tippa ut på ugnsfast fat och rosta i ugnen på 200 grader. Bjud krutongerna i skål för sig så de har kvar sin krispighet. Garnera soppan med färsk timjan.

För 4 personer, 25 minuter 6 potatisar av fast sort 1/2 purjolök 3-4 salladslökar 1 gul lök 2 msk smör 8 dl vatten 2 msk grönsaksbuljong i pulverform 3-4 kvistar färsk timjan 2 dl mager grädde 1 msk vetemjöl + 1 msk mjukt smör salt och peppar Att äta till: 6 skivor vitt matbröd 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta färsk timjan 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!