För 4 personer, 35 minuter
800 g paprika i olika färger
1 rödlök
1 purjolök
200 g broccoli
salt och peppar
rapsolja
Till dressingen:
1 dl japansk soja
2 dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse + 1 msk vatten
Att äta till:
råris
blandade blad och örter
Gör så här:
1. Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Det tar cirka 35 minuter.
2. Koka upp soja, vatten, vinäger och socker. Red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 10 minuter.
3. Skölj och skär grönsakerna i gaffelstora bitar. Ta med broccolistjälkarna som är fullt ätbara om man skär dem i tunna skivor.
4. Hetta upp en stor panna. Tillsätt olja och woka grönsakerna under omrörning i 6–7 minuter eller till dess de är mjuka och med tydligt tuggmotstånd. Salta och peppra.
5. Fördela woken på djupa tallrikar och servera råris och sojasås i skålar var för sig. En blandning av färska blad och örter smakar alltid gott till.