Grönsakspaj med lagrad ost

Livsstil & fritid2017-06-12 07:47

1. Kör samman degen i matberedare eller hacka ihop den på arbetsbänken. Avsluta med vatten och några snabba tag. Låt vila i kylen i 30 minuter.

2. Skär ned blomkålen i buketter, skiva svampen, skär paprikan och löken i mindre bitar och riv vitlöksklyftan.

3. Kavla ut degen mellan dubbla bakplåtspapper. Välj en pajform med löstagbar kant, smöra och klä den med degen och låt det översta bakplåtspappret sitta kvar som stöd. Förgrädda pajskalet 3-4 minuter i 250 graders ugn och ta bort pappret.

Fördela grönsakerna i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde, mjölk, senap, ost, buljongpulver och peppar. Häll smeten över grönsakerna. Avsluta med skivade tomater. Sänk värmen i ugnen till 225 grader och grädda pajen mitt i ugnen i 30 min.

För 6 personer, 1 timme Till pajdegen: 125 g smör 3 dl vetemjöl 3 msk kallt vatten Till fyllningen: 1 litet blomkålshuvud 100 g champinjoner 1 liten gul lök 1 röd paprika 1 vitlöksklyfta 3-4 tomater 4 ägg 2 dl grädde 2 dl mjölk 1 msk fransk dijonsenap 150 g riven lagrad ost 1 msk grönsaksbuljong i pulverform 1 krm svartpeppar 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!