Gröna spett

Livsstil & fritid2017-05-15 08:07

Gör så här:

1. Koka upp vatten och en tärning grönsaksbuljong. Tillsätt polentagrynen. Sänk värmen och sjud till en gröt under omrörning. Tippa upp på fuktat fat efter 5 minuter och bred ut med baksidan på en blöt sked. Låt svalna.

2. Förkoka potatis och rotselleri. Dela övriga grönsaker i lagom stora bitar. Trä upp allt på träspett. Pensla med olja och krydda med salt, peppar och rökt paprikapulver. Stek i 10 minuter i ugnen på 200 grader eller grilla.

3. Skär polentan i bitar och stek i rapsolja. Beräkna stektiden till en dryg minut per sida. Lägg upp tillsammans med spetten och servera med blandad sallad och lättkokta gröna bönor.

För 4 personer, 25 minuter + tid för polentan att stelna/svalna Till spetten: 4 kalla kokta potatisar 4 stora champinjoner 1 röd paprika 1 zucchini 1 rödlök 1 bit kokt rotselleri salt och peppar 1 tsk rökt paprikapulver Till polentan: 3 dl polentagryn 1 liter vatten 1 tärning grönsaksbuljong rapsolja Att äta till: gröna bönor blandad sallad 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!