Gröna plättar

Livsstil & fritid2016-06-27 08:00

Gör så här:

1. Spola av de kokade kikärterna i en sil. Kör kikärter, libbsticka och spiskummin i mixer till slät färs. Forma plättar som steks med rapsolja i medelvarm panna, cirka 4 minuter per sida. Salta och peppra under stekningen.

2. Skala och| hacka den gula löken. Fräs hacket med olivolja i kastrull. Tillsätt tomatpuré, hackad persilja, lagerblad och vatten. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Smula i en vegetarisk buljongtärning och sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.

3. Servera plättar och sås med blandad sallad och kokt potatis.

För 4 personer 30 minuter 500 g kokta kikärter 1 dl hackad, färsk libbsticka 1 tsk spiskummin salt och vitpeppar rapsolja till stekning Till såsen: 5 msk tomatpuré 1 msk olivolja 1 liten gul lök 2 hackade persiljekvistar 1 lagerblad 5 dl vatten 1 1/2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten 1 vegetarisk buljongtärning 1 tsk socker Att äta till: kokt potatis blandad grönsallad rädisor 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!