Grön måndagsmat

Livsstil & fritid2017-08-07 08:33

Gör så här:

1. Spola färdigkokta kikärter i kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och dela en gul lök i bitar. Skala vitlöksklyftan. Kör samman kikärter och lök till en slät deg i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt mjöl och kryddor och kör lite till.

2. Forma degen till plättar och stek med rapsolja i medelvarm panna ett par minuter per sida.

3. Skala och riv morötterna grovt. Skölj och strimla salladslökarna. Fräs morot och lök med olivolja i en kastrull. Tillsätt grädde och vatten. Smula i en tärning grönsaksbuljong. Låt allt sjuda i 5 minuter.

4. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud stuvningen i 5 minuter till. Smaka av med salt, peppar och finhackad persilja.

För 4 personer, 30 minuter 2 burkar kokta kikärter (500 g) 1 liten gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk vetemjöl 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1/2 krm vitpeppar rapsolja Till morötterna: 500 g morötter 2 salladslökar 1 msk olivolja 2 dl grädde 2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 2 msk hackad persilja Att äta till: bladpersilja 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!