Grillade skaldjur

Livsstil & fritid2017-05-20 08:07

Gör så här:

1. Ta bort nedersta, torra delen från sparrisen. Dela den fina biten i 2-3 bitar.

2. Dela förkokt färskpotatis i halvor. Blanda potatisen, sparrisbitar och räkor. Ringla över sparsamt med rapsolja och lite vinäger. Eftersom räkorna är salta i sig räcker med att tillsätta nymald svartpeppar.

3. Tippa upp blandningen i en perforerad grillpanna och sätt över fin glöd. Vänd runt då och då och lyft pannan från grillen efter ungefär 5-6 minuter. Fördela räkblandningen i portionsskålar. Grilla några skivor ljust lantbröd. Servera tillsammans med färsk dill och citron i klyftor.

För 4 personer, 20 minuter Använd en perforerad panna 800 g räkor med skal 2 buntar grön sparris 200 g kall, kokt färskpotatis 1 msk rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger 1 krm nymald svartpeppar Att äta till: lantbröd, lätt grillat dill citron 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!