För 4 personer, 20 minuter
12 pilgrimsmusslor
6 schalottenlökar
1 msk olivolja
1 krm svartpeppar
4 grillspett av trä
Att äta till:
1 påse blandad sallad
1 tsk vitvinsvinäger
3 tsk olivolja med citronsmak
1 tsk flingsalt
1 citron
dill
färskt bröd
Gör så här:
1. Blötlägg träspetten i vatten. Skala och dela schalottenlökarna på längden. Varva tre lökhalvor och tre pilgrimsmusslor på varje spett.
2. Lägg de fyllda spetten på ett fat, pensla över olivolja och krydda med nymald svartpeppar.
3. Förbered salladsbäddar på tallrikar. Använd olika blad och örter antingen du mixar själv eller tar genvägen via en påse färdig salladsblandning. Blanda vinäger och olivolja med citronsmak. Krydda vinägretten med en nypa svartpeppar.
4. Grilla spetten en minut per sida i kanten av grillen där värmen inte är så intensiv. Lägg upp spetten på de förberedda tallrikarna och droppa över dressing. Avsluta med flingsalt, citronklyfta och dill. Servera direkt med gott bröd till.