Grillade pilgrimsmusslor och schalottenlökar

Varma dagar räcker det ofta med ett gott och lyxigt grillspett till lunch.

Grillade pilgrimsmusslor och schalottenlökar är hur läckert som helst.

Grillade pilgrimsmusslor och schalottenlökar är hur läckert som helst.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-08-02 07:32
Grillade pilgrimsmusslor och schalottenlökar är hur läckert som helst.
Grillade pilgrimsmusslor och schalottenlökar är hur läckert som helst.

För 4 personer, 20 minuter

12 pilgrimsmusslor

6 schalottenlökar

1 msk olivolja

1 krm svartpeppar

4 grillspett av trä

Att äta till:

1 påse blandad sallad

1 tsk vitvinsvinäger

3 tsk olivolja med citronsmak

1 tsk flingsalt

1 citron

dill

färskt bröd

Gör så här:

1. Blötlägg träspetten i vatten. Skala och dela schalottenlökarna på längden. Varva tre lökhalvor och tre pilgrimsmusslor på varje spett.

2. Lägg de fyllda spetten på ett fat, pensla över olivolja och krydda med nymald svartpeppar.

3. Förbered salladsbäddar på tallrikar. Använd olika blad och örter antingen du mixar själv eller tar genvägen via en påse färdig salladsblandning. Blanda vinäger och olivolja med citronsmak. Krydda vinägretten med en nypa svartpeppar.

4. Grilla spetten en minut per sida i kanten av grillen där värmen inte är så intensiv. Lägg upp spetten på de förberedda tallrikarna och droppa över dressing. Avsluta med flingsalt, citronklyfta och dill. Servera direkt med gott bröd till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!