För 4 personer, 25 minuter
3 dl torkade pastafjärilar
3–4 fasta tomater
1 rödlök
1 dl svarta oliver utan kärna
olivolja
Till vinägretten:
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk hett vatten
1 msk finhackad timjan
1 msk finhackad oregano
Grönsaker att grilla:
1 zucchini
1 aubergine
1 rödlök
10 champinjoner
flingsalt och svartpeppar
Gör så här:
1. Skär grönsakerna som ska grillas i skivor eller bitar. Pensla med olivolja och salta och peppra lätt. Blanda vinägretten och smaksätt med finhackade örter.
2. Skär tomater och rödlök i mindre bitar och stek lätt i olivolja. Tillsätt oliver och låt blandningen ligga kvar i den varma pannan.
3. Koka pastan i saltat vatten och låt rinna av i durkslag. Slå tillbaka i kastrullen och blanda med den varma tomat-, lök- och olivblandningen och vinägrett. Håll blandningen varm under folie. Grilla grönsakerna. Fördela pastablandningen i djupa tallrikar alternativt uppläggningsfat och toppa med de grillade grönsakerna och lite extra flingsa