För 4 personer, 1 1/2 timme
4 tjocka skivor fläskkarré, ca 180 g styck
Till marinaden:
1 dl rödvin
2 msk rapsolja
2 msk HP-sås
2 msk rökig grillmarinad
salt och svartpeppar
Till coleslaw:
1/2 vitkålshuvud
1/3 rödkålshuvud
1/3 purjolök
Till dressingen:
3 dl fet yoghurt, 10 %
1 dl majonnäs
3 msk vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad timjan
salt och vitpeppar
Gör så här:
1. Blanda marinaden av rapsolja, rödvin, HP-sås och rökig grillmarinad. Pensla köttet med marinaden och låt det stå i rumstemperatur cirka 1 timme.
2. Riv kålen i matberedare. Slå på kokande vatten och låt stå 5 minuter. Sila av och gör om proceduren med kokande vatten en gång till. Vänta 5 minuter, sila av och slå på kallt vatten i stället. Efter 20 minuter silas vattnet av för gott. Blanda med strimlad purjolök. Blanda dressingen och vänd ned i kålen. Salta, peppra och ställ svalt.
3. Grilla köttet cirka 3 minuter per sida. Salta och peppra först efter grillningen. Servera med färgstark coleslow.