Grillad entrecote med rostad pepparsås

Rostad pepparsås innehåller mycket peppar, men den inledande rostningen tar ned smaken till en behaglig nivå.

Grillad entrecote är en sak men den rostade pepparsåsen är något alldeles speciellt.

Grillad entrecote är en sak men den rostade pepparsåsen är något alldeles speciellt.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-08-04 08:06
Grillad entrecote är en sak men den rostade pepparsåsen är något alldeles speciellt.
Grillad entrecote är en sak men den rostade pepparsåsen är något alldeles speciellt.

För 4 personer, 40 minuter

4 skivor entrecote, ca 700 g

2 msk rapsolja

1 msk grovmald svartpeppar

1 tsk salt

1 krm curry

Till såsen:

1 msk hel svartpeppar

1 msk hel vitpeppar

1 msk hel, torkad grönpeppar

1 msk mycket finhackad gul lök

1 msk finhackade persiljestjälkar

1 tsk rapsolja

2 dl grädde

1 dl rödvin

1 dl vatten

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 msk konc. kalvfond

1 msk kinesisk soja

Att äta till:

800 g färskpotatis

Gör så här:

1. Tvätta och koka potatisen med skalet kvar.

2. Rosta pepparkornen i 3 minuter i en stekpanna tillsammans med hackad gul lök, persiljestjälkar och minimalt med rapsolja. Koka upp grädde, rödvin och vatten i en kastrull. Vänd ned pepparblandningen, red av med majsstärkelse och låt såsen sjuda i 5 minuter. Smaka av med kalvfond, soja, salt och peppar. Sila såsen.

3. Stek potatisen i lika delar smör och rapsolja. Krydda med flingsalt. Blanda rapsolja med kryddor till köttet. Banka ut köttet något, vänd det i kryddoljan och grilla det över het glöd i cirka 2 minuter per sida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!