För 4 personer, 40 minuter
4 skivor entrecote, ca 700 g
2 msk rapsolja
1 msk grovmald svartpeppar
1 tsk salt
1 krm curry
Till såsen:
1 msk hel svartpeppar
1 msk hel vitpeppar
1 msk hel, torkad grönpeppar
1 msk mycket finhackad gul lök
1 msk finhackade persiljestjälkar
1 tsk rapsolja
2 dl grädde
1 dl rödvin
1 dl vatten
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk konc. kalvfond
1 msk kinesisk soja
Att äta till:
800 g färskpotatis
Gör så här:
1. Tvätta och koka potatisen med skalet kvar.
2. Rosta pepparkornen i 3 minuter i en stekpanna tillsammans med hackad gul lök, persiljestjälkar och minimalt med rapsolja. Koka upp grädde, rödvin och vatten i en kastrull. Vänd ned pepparblandningen, red av med majsstärkelse och låt såsen sjuda i 5 minuter. Smaka av med kalvfond, soja, salt och peppar. Sila såsen.
3. Stek potatisen i lika delar smör och rapsolja. Krydda med flingsalt. Blanda rapsolja med kryddor till köttet. Banka ut köttet något, vänd det i kryddoljan och grilla det över het glöd i cirka 2 minuter per sida.