Grilla en stek

Glöm det där med tunna köttbitar. Lägg på en hel stek på grillen i stället. Visst kan det ta lite längre tid - men det är god mat värd.

Foto: Foto: Norrans redaktion

Livsstil & fritid2014-08-15 04:00

Gör så här:

1. Gnid in steken med salt och peppar. Stick in en stektermometer och lägg steken på grillen. Se till att köttet får färg runt om, det kräver flera vändningar. Lägg en bit tjock ugnsfolie i kanten av grillen och grilla steken på folien under lock tills kärntemperaturen är 70 grader. Det tar normalt ungefär en timme. Lyft steken från grillen och låt vila minst 10 minuter innan den skivas upp.

2. Dela paprikor, tomater och gul lök i halvor som grillas mjuka. Finhacka grönsakerna i matberedare. Tillsätt senap och olivolja. Kör samman och smaka av med salt och peppar. Såsen bjuds ljummen.

3. Skiva upp auberginen och salta snittytorna. Droppa över god olivolja och låt allt dra i 10 minuter innan auberginskivorna grillas.

4. Skiva upp köttet och servera med grillad aubergine och paprikasalsa. Sallad och bladpersilja smakar gott till.

undefined

För 4 personer, 1 timme och 15 minuter

1 benfri lammstek på ca 1 kg

salt och vitpeppar

Till paprikasåsen:

2 gula paprikor

2 tomater

1 gul lök

1 msk fransk senap av Dijontyp

2 msk olivolja

Att äta till:

2 auberginer

2 msk olivolja

blandade blad

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!