Grekiskt grönt

Ugnsgräddade grönsaker på grekiskt vis med kall tsatsiki och gott bröd är en härlig inledning på veckan.

Livsstil & fritid2015-02-02 03:00

Gör så här:

1. Skär zucchini, auberginer och tomater i knappt centimetertjocka skivor. Hacka timjan och smula ned fetaost. Pensla en ugnsfast form med olivolja och varva grönsakerna i snygga rader. Strö över timjan, feta och oliver. Salta och peppra lätt. Avsluta med att ringla över olivolja. Grädda i 175 graders ugn i 25 minuter.

2. Skala och strimla eller riv gurkan grovt. Lägg strimlorna i sil eller durkslag och strö över salt. Häng durkslaget över en skål och låt gurkan vätska ur sig under 10 minuter.

3. Riv vitlök och blanda med grekisk yoghurt, vinäger, olivolja och mynta. Vänd ned gurkan och kyl tsatsikin före servering. Serveras med gott bröd.

För 4 personer 35 minuter 2 zucchini 2 auberginer 4 stora tomater 3 msk hackad, färsk timjan 300 g fetaost 1 dl stora, svarta oliver salt och svartpeppar 3 msk olivolja Till tsatsikin: 1 stor gurka 1 1/2 tsk salt 1 vitlöksklyfta 4 dl grekisk yoghurt 1 tsk vitvinsvinäger 1 msk olivolja 1 tsk hackad mynta Att äta till: gott bröd 16731138

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!