Grekiska köttbullar med Medelhavskänsla

Livsstil & fritid2017-07-24 08:27

1. Blanda veteströ med vin eller vatten, ägg och kalvfond. Arbeta i färsen och krydda med finhackad färsk oregano, svartpeppar, salt samt riven vitlök. Forma till köttbullar som steks i olivolja, först i ganska het panna, sedan på betydligt lägre värme i cirka 10 minuter.

2. Skär fetaosten i sockerbitsstora tärningar. Koka upp den färdiga tomatsåsen.

3. Koka pastan i saltat vatten. Låt den rinna av i durkslag innan den fördelas i djupa tallrikar. Slå lite tomatsås över och toppa med köttbullar och fetaost. En krispig grönsallad smakar gott till.

Oregano är inte bara en pizzakrydda utan också god i grekiska köttbullar. Med färdig sås och färsk pasta är den här rätten både snabb och lättlagad. För 4 personer, 25 minuter 600 g ren nötfärs 3 msk veteströbröd 1/2 dl rödvin (eller vatten) 1 msk finhackad färsk oregano (1 tsk torkad) 2 ägg 1 msk koncentrerad kalvfond 1/2 tsk salt 1 krm mald svartpeppar 1-2 vitlöksklyftor 2-3 msk olivolja Att äta till: 150 g fetaost 1 burk färdig tomatsås (pastasås) 500 g färsk pasta (300 g torkad) blandad sallad 16731210Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!