Grekisk sallad

1 rödlök

Grekisk sallad är lättlagad mat som sätter fart på vårkänslorna.

Grekisk sallad är lättlagad mat som sätter fart på vårkänslorna.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-09-24 06:18
Grekisk sallad är lättlagad mat som sätter fart på vårkänslorna.
Grekisk sallad är lättlagad mat som sätter fart på vårkänslorna.

För 4 personer, 15 minuter

4 tomater

1/2 gurka

1 grön paprika

250 g fetaost i tärningar

1 msk grovt hackad färsk oregano

1 tsk hackad färsk timjan

3 msk olivolja

1 msk rödvinsvinäger

20 svarta oliver

8 inte allt för starka feferoni

flingsalt och svartpeppar

Att äta till:

lättrostat bröd

Gör så här:

1. Skölj och skär ned tomater, gurka och paprika i större bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär osten i drygt sockerbitsstora bitar. Blanda allt i en salladsskål. Hacka färsk oregano och timjan och blanda ned i salladen.

2. Vispa samman dressingen av olivolja och rödvinsvinäger. Krydda med ett par nypor salt och några tag med svartpepparkvarnen. Slå dressingen över salladen.

3. Toppa med svarta oliver, feferoni och några kvistar oregano och timjan. Servera med vitt, gärna lättrostat bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!