Gratis primör

Livsstil & fritid2017-05-08 07:22

Gör så här:

1. På med handskarna och plocka nässlor, men ta bara med unga toppskott utan tjälkar. Skölj bladen och ge dem ett uppkok på någon minut. Slå upp i durkslag, spola över med kallt vatten och låt rinna av innan de hackas. Därefter kan de hanteras utan att de bränns.

2. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Tillsätt fint riven vitlök och nässlor. Späd med vatten och smula i buljongtärningen. Koka upp och låt sjuda 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Blanda fint riven pepparrot med crème fraiche. Lägg upp soppan i portionsskålar och fördela pepparrotsgrädden. Avsluta med ett par nypor rivna rädisor på varje portion.

För 4 personer, 20 minuter 2 liter späda nässlor 2 msk smör 1 msk vetemjöl 1 vitlöksklyfta 12 dl vatten 1 1/2 tärning grönsaksbuljong salt och peppar Att äta till: 2 dl crème fraiche 1 msk finriven pepparrot 1 knippe rädisor 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!