Gratinerad torsk

Livsstil & fritid2017-11-04 07:33

Gör så här:

1. Hacka spenatbladen grovt. Blanda spenatblad och 2 deciliter grädde i en kastrull. Koka upp och tillsätt grönsaksbuljong samt muskotnöt. Sjud ett par minuter utan lock, så att det blir krämigt. Smaka av med muskotnöt, salt och vitpeppar.

2. Dela fisken i fyra portionsbitar. Salta och peppra lätt och vänd i vetemjöl. Vispa upp äggen med 2 matskedar grädde i en djup tallrik. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör och rapsolja. När smöret slutat skumma vänds den mjölade fisken i äggsmeten och lägg direkt i pannan. Sänk värmen och stek fisken en dryg minut per sida. Lyft över den till en ugnsfast form.

3. Fördela spenatblandningen över fisken. Dela tomaterna i halvor och lägg med snittytan uppåt bredvid fisken. Lägg tunna skivor mozzarella över både fisk och tomater. Gratinera i ugnen på 225 grader i 810 minuter. Servera med kokt potatis.

För 4 personer, 45 minuter 600 g torskfilé 3 msk vetemjöl 2 ägg salt och vitpeppar smör och rapsolja 100 g späda spenatblad 2 dl + 2 msk grädde 1 tsk grönsaksbuljong i pulverform 1/2 krm mald muskotnöt 125 g mozzarella (1 påse) Att äta till: 2 tomater kokt potatis 23431684Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!