Gott, nyttigt och billigt

Livsstil & fritid2018-02-22 05:18

Gör så här:

1. Skala morötter, rotselleri, kålrot och gul lök. Skär rotsakerna i mindre bitar och hacka löken grovt. Skölj och strimla purjolöken. Koka upp en halv liter vatten med en buljongtärning. Sjud de hårda rotsakerna cirka 10 minuter och de båda löksorterna halva tiden.

2. Värm korven i sjudande vatten. 4-5 minuter brukar räcka. Dra bort skinnet och skiva den.

3. Sila av 3 deciliter vätska från grönsakerna till en ny kastrull. Tillsätt grädde och koka upp. Red av med majsstärkelse löst i vatten sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med riven pepparrot, salt och vitpeppar. Grunda med ruccola, därefter rotsaker följt av korv. Avsluta med pepparrotssås och bladpersilja.

För 4 personer, 35 minuter 600 g kokt fläskkorv, 2 st. 2-3 morötter 1 bit rotselleri 1 bit kålrot 1 gul lök 1 bit purjolök 5 dl vatten 1 buljongtärning Till såsen: 3 dl vätska från grönsakerna 1 dl grädde 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 1/2 msk riven pepparrot salt och peppar Att äta till: ruccola och bladpersilja 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!