Gott med nudlar

Livsstil & fritid2017-04-28 07:55

Gör så här:

1. Koka upp saltat vatten. Lägg i nudlarna och ta bort kastrullen från värmen. Vänta 2 minuter, sila bort vattnet. Koka upp fisksås, ostronsås, torkad chili och farinsocker med vatten.

2. Putsa och skär fläskfilén i centimeterbreda strimlor. Skär den gula löken i klyftor och purjolöken i strimlor. Hetta upp en wok- eller stekpanna, tillsätt olja och stek lök, purjolök och riv i vitlöken. Tillsätt köttstrimlorna, vänd runt och slå på den förberedda såsen. Stek samman under omrörning tills köttet är genomstekt, cirka 3-4 minuter.

3. Stek nudlarna i olja och lägg som grund på fat eller tallrikar. Täck med blandade salladsblad och toppa med kött och sås. Garnera med färsk koriander.

För 4 personer, 20 minuter 250 g torkade äggnudlar 500 g fläskfilé 1 msk fisksås 2 msk ostronsås 1/2 tsk torkad, chiliflakes 2 msk brunt farinsocker 1 dl vatten Till nudlar och kött: 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 bit purjolök rapsolja Att äta till: färsk koriander blandade blad 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!