För 4 personer, 25 minuter
700 g gösfilé
1/2 fiskbuljongtärning
1 tsk salt
Till såsen:
1 gul lök
1 morot
1 msk tomatpuré
1 msk smör
1 msk konc. hummerfond
1/2 fiskbuljongtärning
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och vitpeppar
Att äta till:
kokt potatis
broccoli
citron
Gör så här:
1. Rulla ihop fiskfiléerna med det som varit skinnsidan inåt. Lägg rullarna tätt i en kastrull och slå på vatten så det precis täcker. Smula över en halv fiskbuljongtärning och en nypa salt. Sjud 3 minuter under lock och låt den dra lika länge i vätskan utan värme.
2. Fräs hackad lök, morot och tomatpuré med smör i kastrull. Tillsätt hummerfond, en halv fiskbuljongtärning, grädde, vatten och vitvinsvinäger. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter. Sila, salta och peppra.
3. Lägg upp fisken och slå silad sås över. Servera med kokt potatis, varm grönsaker och citron.