Godis från ugnen

Livsstil & fritid2017-08-05 08:28

Gör så här:

1. Blanda samman tomatsåsen. Smaken ska vara stark.

2. Smula sönder jästen i en skål. Lös upp den i 1 1/2 dl fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt och sist 4 dl vetemjöl. Arbeta samman. 1/2 dl mjöl sparas till utbakningen. Jäs degen under handduk i 30 minuter.

3. Knåda i det sparade mjölet och kavla ut fyra pizzabottnar. Lägg över till plåtar med bakplåtspapper och bred på ett tunt lager tomatsås. Lämna lite av kanten utan sås. Fortsätt med tunna skivor mozzarella följt av skivad tomat och oliver.

4. Grädda pizzorna mitt i 275 grader het ugn i cirka 4 minuter eller till dess att de har fått fin färg. Ta ut pizzorna och toppa med lufttorkad skinka, färsk basilika och blandade blad.

För 4 personer, 1 timme 1 1/2 dl fingervarmt vatten 25 g jäst (1/2 paket) 1 1/2 msk olivolja 1 krm salt 4 1/2 dl vetemjöl Till tomatsåsen: 4 msk konc. tomatpuré 1 riven vitlöksklyfta 1 msk finhackad färsk oregano 1 krm svartpeppar 1 msk olivolja 2-3 msk vatten Till fyllning: 2 påsar mozzarella (250 g) 4 tomater 150 g lufttorkad skinka 1 liten burk svarta oliver 1 kruka färsk basilika blandade blad 16731137Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!