Godis från skogen

Livsstil & fritid2017-10-06 07:48

Gör så här:

1. Skär svampen i bitar. Finhacka löken. Fräs dem med ganska lite smör i stekpannan. Svampen ska ånga av och nästan se ut att torka innan pannan lyfts av spisen.

2. Koka upp grädde och vatten. Red med majsstärkelse. Låt sjuda under omrörning 5 minuter. Vänd ned svamp och lök samt kantarellfond. Salta och peppra.

3. Skär köttet i 3 centimeter tjocka skivor. Banka ut bitarna. Salta och peppra och stek dem ett par minuter per sida i lika delar smör och rapsolja. Servera med stekt potatis och blandad sallad.

För 4 personer, 35 minuter 600 g putsad fläskfilé salt och vitpeppar smör och rapsolja Till svampstuvningen: minst 1/2 liter färska kantareller 1 liten gul lök 3 dl grädde 1 dl vatten 2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 tsk koncentrerad kantarellfond (kan uteslutas) Att äta till: stekt potatis blandad sallad 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!