Godis från havet

Livsstil & fritid2017-05-09 07:22

Gör så här:

1. Hårdkoka äggen. Skala när de är hanterbara och hacka ganska grovt.

2. Hacka persiljan. Se till att fisken är benfri och delad i portionsbitar. Sätt en låg kastrull på spisen och lägg i smöret. När det smält lägg i fisken. Vänd flera gånger och skeda fett över hela tiden. Salta och peppra lätt. Sänk värmen och lägg på locket. Låt fisken bli genomlagad, vilket tar allt från någon minut till 3-4, beroende på tjocklek.

3. Ta upp fisken och håll den varm. Blanda ned ägg- och persiljehack samt vinäger i smöret, och låt få ett uppkok. Portionera fisken på tallrikar och fördela smörsåsen med ägg och persilja över. Servera med kokt potatis, lättkokta broccolibuketter och citron.

För 4 personer, 20 minuter 700 g torskfilé 3 ägg salt och vitpeppar 100 g smör 1 tsk mild vitvinsvinäger 2 dl hackad persilja Att äta till: kokt potatis lättkokt broccoli citron 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!