Godaste sommarpajen

Livsstil & fritid2017-08-09 08:33

Gör så här:

1. Kör samman smör och vetemjöl i matberedaren. Tillsätt kesella och blanda till en slät deg. Ibland får man ta ett par tag för hand mot slutet. Lägg gärna degen kallt en halvtimme innan utbakning.

2. Kavla pajdegen och klä en 24 centimeters pajform med löstagbar botten. Nagga botten och ställ in formen i frysen en kvart. Grädda därefter det tomma skalet knappt 10 minuter i 200 graders ugn.

3. Skär grönsakerna i bitar och vänd runt dem 2 minuter i rymlig kastrull tillsammans med en matsked olivolja. Lyft över grönsakerna till det förgräddade skalet. Vispa samman ägg, mjölk, grädde och pesto. Slå blandningen över grönsakerna. Grädda pajen cirka 40 minuter i 200 graders ugn.

För 4 personer, 1 timme och 15 minuter + tid för degen i kyl och frys Till pajdegen: 75 g smör 3 dl vetemjöl 1 dl kesella Till fyllningen: 1 zucchini 2 paprikor, gärna olika färger 1 gul lök 3 tomater 1 msk olivolja 3 ägg 1 dl mjölk 1 dl grädde 4 msk basilikapesto 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!