Godare portionslax

Livsstil & fritid2017-09-12 07:22

Gör så här:

1. Värm vatten, grädde och vinäger till såsen. Fräs löken med smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med den varma såsen. Koka upp och smula i en fiskbuljongtärning. Sjud 5 minuter. Sila och smaksätt såsen med citronrasp och ytterst lite cayennepeppar.

2. Koka pastan. Tvätta och riv det yttersta gula skalet från en citron.

3. Skär fisken i stora tärningar och stek i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra. Lägg upp pastan i portionsskålar. Fördela såsen över och toppa med laxbitar, rivet citronskal och klyftor, dill och blandade blad.

För 4 personer, 25 minuter 600 g laxfilé salt och vitpeppar smör och rapsolja Till såsen: 1 msk finhackad gul lök 1 1/2 msk smör 2 msk vetemjöl 3 dl vatten 2 dl grädde 1 mild msk vitvinsvinäger 1 tärning fiskbuljong skalet av en citron cayennepeppar (ytterst lite) Att äta till: pasta citron dill blandade blad 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!