Godare kyckling

Kyckling blir bäst om den steks med skinn och ben kvar. Smaken blir kvar och köttet behåller saftigheten.

Livsstil & fritid2016-05-25 08:00

Gör så här:

1. Blanda rapsolja, kycklingfond, soja och vitpeppar i en skål. Lägg kycklingen på ett ugnsfast fat och pensla dem med blandningen. Stek dem mitt i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Ös köttet flera gånger med saften. Ta ut och låt det dra i tio minuter innan det skivas upp.

2. Koka upp vatten, grädde, kycklingfond, soja och vinäger i en kastrull. Krydda med dragon och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud i minst fem minuter. Sila och smaka av med salt och peppar.

3. Skiva upp filéerna och servera med kokt potatis, sås, varm broccoli samt blad och tomatklyftor.

För 4 personer, 35 minuter 600 g färsk kycklingfilé med skinn, gärna stora 2 msk rapsolja 1 tsk konc. kycklingfond 1 msk kinesisk soja 1 krm mald vitpeppar Till såsen: 3 dl vatten 2 dl grädde 1 msk konc. kycklingfond 1 tsk kinesisk soja 1 tsk vitvinsvinäger 1 tsk torkad dragon 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten salt och peppar Att äta till: kokt potatis broccolibuketter tomater blandade blad 16731144Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!