Goda järpar

Köttfärsjärpar är egentligen ingenting annat än riktigt stora köttbullar. Storleken gör att de blir saftigare och med handfast kryddning blir de härligt goda.

Livsstil & fritid2016-02-04 06:15

Gör så här:

1. Blanda veteströbröd med vin, ägg, lök, riven vitlök, timjan och kalvfond. Arbeta i köttfärsen och smaka av med salt och peppar.

2. Forma järpar och stek dem i 7-8 minuter i lika delar smör och rapsolja med flera vändningar. Tillsätt grädde, vatten och fond och låt sjuda ihop under ett par minuter. Lyft upp järparna, smaka av skyn med soja och red lätt med majsstärkelse löst i vatten. Låt sjuda i några minuter till. Salta och peppra.

3. Servera järparna med pasta. Toppa med pepprig ruccolasallad.

För 4 personer, 30 minuter Järpar: 600 g köttfärs 4 msk veteströbröd 1 dl rödvin 1 tsk konc. kalvfond 2 ägg 2 msk finhackad gul lök 1 vitlöksklyfta 1 tsk timjan smör och rapsolja salt och peppar Sky: 2 dl grädde 2 dl vatten 1 msk konc. kalvfond 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 tsk soja Att äta till: pasta ruccolasallad 16731135Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!