God sommarpaj

Livsstil & fritid2017-08-18 08:44

Gör så här:

1. Hacka samman mjöl, salt och smör i matberedare med kniven monterad. Tillsätt vatten och kör några sekunder till. Låt degen vila svalt i 30 minuter.

2. Kavla ut pajdegen mellan dubbla bakplåtspapper. Lyft försiktigt bort det översta pappret och vänd ned degen så att det nedersta bakplåtspappret hamnar överst. Pappret som nu är överst ska sitta kvar under förgräddningen. Tryck ut degen i kanterna på formen och stick några små hål i botten. Förgrädda pajskalet 10 minuter i 200 graders ugn.

3. Strimla skinka och ost. Blanda med riven morot, hackad gräslök och riven vitlök i en rymlig bunke. Tillsätt ägg, mjölk, grädde, fond och peppar. Ta bort bakplåtspappret och slå i fyllningen. Grädda pajen 35-45 minuter på låg fals i 200 graders ugn.

Till 4 personer, 1 timme + 30 minuter för degen att vila Till pajskalet: 3 dl vetemjöl 1 krm salt 100 g smör 2 msk kallt vatten Till fyllningen: 200 g rökt skinka 200 g riven ost 1 riven morot 2 msk hackad gräslök 1 vitlöksklyfta 5 ägg 2 1/2 dl standardmjölk 2 1/2 dl mager grädde 1 msk koncentrerad kycklingfond 1 krm vitpeppar 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!