Genvägen till goda grönsaker

Livsstil & fritid2017-08-02 08:28

Gör så här:

1. Tippa upp bönor och linser i sil och spola dem i kallt vatten. Skala och skär morötter och kålrot i centimeterstora bitar. Koka bitarna i 8 minuter i saltat vatten. Sila bort vattnet när rotsakerna är lagom mjuka.

2. Skala, hacka och fräs den gula löken med olivolja i en rymlig kastrull. Tillsätt bönor, linser, rotfrukter och pressad vitlök. Låt allt fräsa samman under ett par minuter. Tillsätt tomatsås och sjud såsen i 10 minuter.

3. Koka pastan. Smaka av grönsaksröran med salt och svartpeppar. Servera med riven ost, romansallad och garnera gärna med färsk basilika. Rätten gör sig bäst i djupa tallrikar. Toppa gärna med lite nymald svartpeppar som får smaklökarna att vakna.

För 4 personer, 25 minuter 1 burk cannellinibönor, 400 g 1 burk gröna linser, 400 g 3 morötter 1 bit kålrot 1 gul lök 1-2 vitlöksklyftor 500 g tomatsås olivolja salt och svartpeppar Att äta till: pasta riven ost romansallad färsk basilika 16731136Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!