Ge korven en chans

Livsstil & fritid2018-02-01 05:40

Gör så här:

1. Skala, dela och koka potatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mosa noga. Vispa ned het mjölk. Smaka av med salt och vitpeppar.

2. Dela korvarna i bitar. Skär baconskivorna i 45 delar. Skala och skär löken i klyftor. Bryn korv, bacon och lök i lika delar smör och rapsolja. Lyft över till kastrull, tillsätt vatten, fond, vinäger och timjan. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg upp en klick mos på ena sidan av en djuptallrik, fortsätt med korv och sky på andra sidan. Garnera med blandade blad.

För 4 personer, 30 minuter 500 g blandade korvar, gärna med kryddig smak 100 g bacon 1 gul lök smör och rapsolja 5 dl vatten 1 1/2 msk konc. kalvfond 1/2 msk rödvinsvinäger 1 krm timjan salt och peppar 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten Att äta till: 1 kg mjölig potatis 1 1/2 dl mjölk salt och vitpeppar blandade blad 16731136Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!