För 4 personer, 30 minuter
600 g lammfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad, färsk oregano
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
100 g fetaost
smör och rapsolja
Att äta till
blandade salladsblad
6 tomater
12–16 svarta oliver
färsk oregano
1 msk olivolja
ris, couscous eller bulgur
Gör så här
1. Blanda lammfärs, ägg, riven vitlök, hackad oregano, salt och vitpeppar. Forma stora köttbullar, cirka 5 centimeter i diameter.
2. Öppna köttbullarna med en kniv och peta in en bit tärnad fetaost i mitten. Förslut och bryn köttbullarna runt om i lika delar smör och rapsolja. Efterstek i medelvarm panna med flera vändningar alternativt sätt in dem för efterstekning i ugen på 175 grader i cirka 8 minuter.
3. Arrangera blandade blad, skivad tomat och oliver på tallrikar. Lägg köttbullarna ovanpå och ringla över lite olivolja. Ris, couscous eller bulgur passar bra till.