Fyllda lammköttbullar

Grekiska köttbullar med vitlök och oregano fyllda med fetaost. En känsla av vår med grönsaker och några droppar olivolja.

Lammköttbullar fyllda med fetaost är som en vårhälsning från Grekland.

Lammköttbullar fyllda med fetaost är som en vårhälsning från Grekland.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-03-22 06:19
Lammköttbullar fyllda med fetaost är som en vårhälsning från Grekland.
Lammköttbullar fyllda med fetaost är som en vårhälsning från Grekland.

För 4 personer, 30 minuter

600 g lammfärs

1 ägg

1 vitlöksklyfta

2 msk hackad, färsk oregano

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

100 g fetaost

smör och rapsolja

Att äta till

blandade salladsblad

6 tomater

12–16 svarta oliver

färsk oregano

1 msk olivolja

ris, couscous eller bulgur

Gör så här

1. Blanda lammfärs, ägg, riven vitlök, hackad oregano, salt och vitpeppar. Forma stora köttbullar, cirka 5 centimeter i diameter.

2. Öppna köttbullarna med en kniv och peta in en bit tärnad fetaost i mitten. Förslut och bryn köttbullarna runt om i lika delar smör och rapsolja. Efterstek i medelvarm panna med flera vändningar alternativt sätt in dem för efterstekning i ugen på 175 grader i cirka 8 minuter.

3. Arrangera blandade blad, skivad tomat och oliver på tallrikar. Lägg köttbullarna ovanpå och ringla över lite olivolja. Ris, couscous eller bulgur passar bra till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!