För 4 personer, 50 minuter
Till degen:
1/2 paket jäst (25 g)
1 1/2 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
4 1/2 dl fullkornsvetemjöl
Till fyllningen:
4 msk tomatpuré
1 msk basilikapesto
1 msk olivolja
250 g mozzarella (2 påsar)
300 g skinka
15 körbärstomater
färsk oregano eller timjan
Gör så här:
1. Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olja och mjöl. Arbeta samman till slät deg som får jäsa 30 minuter.
2. Blanda tomatpuré med basilikapesto och olja. Skiva ost och tomater samt strimla skinkan. Kavla ut degen till 4 portionspizzor alternativt 2 stora pizzor som täcker hela plåtar.
3. Bred på ett lager tomat- och basilikasås, fördela den skivade osten över och avsluta med skinka och körsbärstomater. Grädda i ugnen på 250 grader cirka 5–6 minuter. Garnera de färdiga pizzorna med färska örter.