Fullkornspizza med skinka och mozzarella

Med fullkornsvetemjöl i degen blir den hembakade pizzan så mycket godare. Och med en klick basilikapesto i tomatsåsen och riktig mozzarella känns det som en italiensk vind sveper genom köket.

Fullkornsvetemjöl ger en något mörkare och mer rejäl deg till dina hembakade pizzor.

Fullkornsvetemjöl ger en något mörkare och mer rejäl deg till dina hembakade pizzor.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-04-18 09:05
Fullkornsvetemjöl ger en något mörkare och mer rejäl deg till dina hembakade pizzor.
Fullkornsvetemjöl ger en något mörkare och mer rejäl deg till dina hembakade pizzor.

För 4 personer, 50 minuter

Till degen:

1/2 paket jäst (25 g)

1 1/2 dl ljummet vatten

1 msk olivolja

4 1/2 dl fullkornsvetemjöl

Till fyllningen:

4 msk tomatpuré

1 msk basilikapesto

1 msk olivolja

250 g mozzarella (2 påsar)

300 g skinka

15 körbärstomater

färsk oregano eller timjan

Gör så här:

1. Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olja och mjöl. Arbeta samman till slät deg som får jäsa 30 minuter.

2. Blanda tomatpuré med basilikapesto och olja. Skiva ost och tomater samt strimla skinkan. Kavla ut degen till 4 portionspizzor alternativt 2 stora pizzor som täcker hela plåtar.

3. Bred på ett lager tomat- och basilikasås, fördela den skivade osten över och avsluta med skinka och körsbärstomater. Grädda i ugnen på 250 grader cirka 5–6 minuter. Garnera de färdiga pizzorna med färska örter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!