Friterad strömming

Livsstil & fritid2017-09-26 08:27

Gör så här:

1. Blanda majonnäs och crème fraiche. Hacka räkorna grovt och blanda ned tillsammans med ishavsrom och dill. Smaka av med salt.

2. Dela strömmingarna längs ryggen. Dra bort skinnet och salta. Separera äggen och lägg äggvitan i torr och ren bunke. Vispa vitan till skum. Blanda äggulor, mjöl och öl till en slät smet. Avsluta med olja och vänd i de vispade äggvitorna.

3. Värm olja till 175-180 grader. Doppa strömmingarna i frityrsmeten och släpp varsamt ned dem i oljan. Fritera i omgångar och vänd filéerna under tiden. När de fått fin färg är de i regel färdiga att fiska upp med hålslev. Låt mellanlanda på hushållspapper innan de serveras tillsammans med kokt potatis.

För 4 personer, 40 minuter 500 g strömmingsfiléer 1 tsk salt Till frityrsmeten: 2 dl vetemjöl 2 ägg 2 dl ljust öl 2 msk rapsolja Till ishavsröran: 100 g majonnäs 1 dl crème fraiche 100 g skalade räkor 80 g ishavsrom 1 msk hackad dill Att äta till: kokt potatis Dessutom: 1 liter olja att fritera i 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!