Frisk vårmat

Livsstil & fritid2017-04-27 07:55

Gör så här:

1. Koka upp vatten och salt. Häll i bulgur och sjud under lock i cirka 12 minuter. Dra kastrullen från värmen och låt dra 5 minuter till.

2. Tippa upp grynen på fat, ringla över olivolja och fluffa upp. Riv vitlök, hacka persilja och mynta. Riv det yttersta gröna skalet från en limefrukt och pressa i saften. Blanda och smaka av med svartpeppar.

3. Skär rödspättafiléerna i centimeterbreda strimlor och stek hastigt i sesam- och rapsolja. Krydda med salt, peppar och spiskummin. Grunda med tabbouleh på tallrik och fördela fisk och skalade räkor över. Servera med mer lime och mynta samt sallad med tomater, gurka och blandade blad.

För 4 personer, 30 minuter 600 g rödspättsfilé 400 g räkor med skal 1 tsk sesamolja 2 msk rapsolja 1 tsk mald spiskummin salt och peppar Till tabboulehn: 3 dl bulgur 5 dl vatten 1/2 tsk salt 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 3 msk hackad persilja 1 msk hackad färsk mynta 1 lime 1 krm svartpeppar Att äta till: 3 tomater 1 bit gurka blandade blad lime färsk mynta dill 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!