Fredagspizza

Foto: Dan Strandqvist.

Foto: Dan Strandqvist.

Foto: Foto: Dan Strandqvist.

Livsstil & fritid2017-06-30 08:12

Gör så här:

1. Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt salt, olja och vetemjöl. Knåda samman och låt jäsa i 30 minuter.

2. Bryn köttfärs med tacokrydda, spiskummin, salt och peppar. Skär tomater och lök i bitar och riv osten. Blanda ingredienserna såsen och ställ den kallt.

3. Dela degen i fyra delar. Kavla ut till tunna pizzor. Bred på ett tunt lager tomatsås och lämna minst 5 centimeter längs kanterna. Fortsätt med ost, köttfärs, lök och tomater. Vik in kanterna så att pizzan liknar en båt. Grädda 6-7 minuter i ugnen på 250 grader. Ringla över den kalla såsen och servera sallad till.

Foto: Dan Strandqvist.
Foto: Dan Strandqvist.

För 4 personer, 45 minuter

Till pizzadegen:

1/2 pkt jäst

1 1/2 dl ljummet vatten

1 krm salt

1 msk rapsolja

4 1/2 dl vetemjöl

Till fyllningen:

500 g nötfärs

1 tsk tacokrydda

1 tsk spiskummin

salt och peppar

rapsolja till stekning

1 burk tacokryddad tomatsås

4 dl riven ost

1 gul lök

3 tomater

Till såsen:

2 dl crème fraiche

3 msk majonnäs

1-2 rivna vitlöksklyftor

2 msk hackad basilika

1 nypa salt

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!