Fredagsgrill

Livsstil & fritid2017-05-12 07:22

Gör så här:

1. Blanda kalvfond, olja och svartpeppar. Pensla köttet och låt ligga en dryg halvtimme.

2. Strimla vitkålen fint. Ta inte med den hårda roten. Blanda crème fraiche med majonnäs, sambal oelek, vinäger och salt. Vänd ned kålen i blandningen och ställ svalt i väntan på servering.

3. Blanda ingredienserna till grillsmöret och ställ svalt i väntan på servering. Rosta potatishalvor i ugnen och grilla köttet över fin glöd. Servera tillsamman med coleslaw och grillsmör.

För 4 personer, 50 minuter 4 rejäla skivor fläskkarré 1 msk konc. kalvfond 2 msk rapsolja 2 krm svartpeppar Till grillsmöret: 75 g smör 1 tsk paprika 1 tsk curry 1 msk ketchup 1 vitlöksklyfta Till coleslaw: 300 g färsk vitkål 2 dl crème fraiche 4 msk majonnäs 1 tsk sambal oelek 1 tsk vitvinsvinäger 1/2 tsk salt Att äta till: ugnsrostade potatishalvor 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!