Frasiga fiskar

Livsstil & fritid2017-04-25 07:55

Gör så här:

1. Blanda majonnäs och crème fraiche. Hacka räkorna grovt. Blanda ned räkhack, ishavsrom och dill. Smaka av med salt.

2. Dela strömmingarna längs ryggen. Ta bort eventuella fenor och dra bort skinnet och salta. Separera äggen och lägg vitan i ren bunke. Vispa till skum. Blanda gulan, mjöl och öl till en slät smet, avsluta med olja. Vänd i den vispade vitan.

3. Värm olja till 175-180 grader. Doppa strömmingarna i frityrsmeten och släpp varsamt ned dem i oljan. Fritera i omgångar och vänd filéerna under friteringen. När de fått fin färg är de i regel färdiga att ta upp med hålslev. Låt mellanlada på hushållspapper. Servera tillsammans med ishavsröran och kokt potatis.

För 4 personer, 35 minuter 500 g strömmingsfiléer/färsk småsill 1 tsk salt frityrolja Till frityrsmeten: 2 dl vetemjöl 2 ägg 2 dl ljust öl 2 msk rapsolja Till ishavsröran: 100 g majonnäs 1 dl crème fraiche 100 g skalade räkor 80 g ishavsrom 1 msk hackad dill Att äta till: kokt potatis 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!