Förstärk vintersoppan

Livsstil & fritid2018-01-25 05:45

Gör så här:

1. Snitta och doppa tomaterna i kokande vatten. Dra bort skalen, skeda bort kärnhusen och hacka det rena tomatköttet grovt.

2. Skala, hacka och fräs den gula löken med olivolja i en stor kastrull. Tillsätt tomathack, vatten och tomatpuré. Koka upp och låt soppan sjuda 10 minuter. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med oregano, salt, svartpeppar och socker.

3. Blanda kalvfärs, ägg, salt och vitpeppar. Forma köttbullar som får sjuda i saltat vatten cirka 6 minuter. Koka risoni. Fördela soppan och lägg försiktigt i frikadeller. Strö över risoni och färsk oregano.

För 4 personer, 35 minuter 1 kg tomater 1 gul lök olivolja 1 liter vatten 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 2–3 msk tomatpuré 1 msk finhackad oregano salt och svartpeppar 1/2 tsk socker Till frikadellerna: 400 g kalvfärs 1 ägg 1 tsk salt 1 krm vitpeppar Att äta till: 1 1/2 dl risoni färsk oregano 16731135Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!