För 4 personer, 15 minuter
900 g frysta rotfrukter (ca 1 1/2 påse)
1 msk kycklingfond
2 kokta frukostkorvar (600 g)
2 dl grädde
2 msk riven pepparrot + extra till servering
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och peppar
persilja
Att äta till:
kryddiga salladsblad, exempelvis rucola
Gör så här:
1. Tippa upp rotfruktsblandningen i kastrull och slå på vatten så det precis täcker. Tillsätt lite salt och koka upp. Sjud sakta ett par minuter.
2. Värm korven i sjudande vatten. 4–5 minuter brukar räcka. Dra bort skinnet och skiva korven.
3. Sila av ett par deciliter vätska från grönsakerna till en ny kastrull. Tillsätt grädde och kycklingfond och koka upp. Red av med majsstärkelse löst i vatten och smaka av med pepparrot. Sjud såsen 4–5 minuter. Smaka av med salt och peppar.