Fläskkorv med rotsaker och pepparrotssås

Buljongkokta rotsaker, fläskkorv och en kryddig pepparrotssås låter som långkok men är rena snabbmaten.

Kokt fläskkorv med rotsaker och pepparrotssås. Nyttigare än så kan man nästan inte äta.

Kokt fläskkorv med rotsaker och pepparrotssås. Nyttigare än så kan man nästan inte äta.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-08-20 09:12
Kokt fläskkorv med rotsaker och pepparrotssås. Nyttigare än så kan man nästan inte äta.
Kokt fläskkorv med rotsaker och pepparrotssås. Nyttigare än så kan man nästan inte äta.

För 4 personer, 15 minuter

900 g frysta rotfrukter (ca 1 1/2 påse)

1 msk kycklingfond

2 kokta frukostkorvar (600 g)

2 dl grädde

2 msk riven pepparrot + extra till servering

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och peppar

persilja

Att äta till:

kryddiga salladsblad, exempelvis rucola

Gör så här:

1. Tippa upp rotfruktsblandningen i kastrull och slå på vatten så det precis täcker. Tillsätt lite salt och koka upp. Sjud sakta ett par minuter.

2. Värm korven i sjudande vatten. 4–5 minuter brukar räcka. Dra bort skinnet och skiva korven.

3. Sila av ett par deciliter vätska från grönsakerna till en ny kastrull. Tillsätt grädde och kycklingfond och koka upp. Red av med majsstärkelse löst i vatten och smaka av med pepparrot. Sjud såsen 4–5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!