Fisksoppa med saffran

Saffran förgyller en fisk- och skaldjursoppa i dubbel bemärkelse. Den blir både god och lyser lyxigt gul när den serveras.

Livsstil & fritid2016-03-12 06:15

Gör så här:

1. Blanda saffran och salt i en liten skål eller mortel. Fräs gul lök, fänkål, blekselleri, chili och strimlad morot med en matsked olivolja i en kastrull. Pudra över saffranblandningen och späd med vatten och torrt vitt vin. Lägg i buljongtärningarna, koka upp och sjud i fem minuter.

2. Dela fisken i mindre bitar. Lägg dem i soppan och sjud under lock i tre minuter. Smaka av med salt.

3. Pensla pilgrimsmusslorna med olivolja och stek dem 30 sekunder per sida i het panna. Lägg med hålslev upp grönsaker och fisk i mitten på ganska stora, djupa tallrikar. Fördela soppan runt och toppa med pilgrimsmussla och timjan.

För 4 personer, 25 minuter 400 g torskfilé 1 kuvert saffran, 0,5 g 1 krm salt 1/2 dl finhackad gul lök 1/2 dl finhackad färsk fänkål 1/2 dl finhackad blekselleri 1/2 dl fint strimlad morot 1 tsk finhackad chili olivolja 8 dl vatten 2 dl torrt vitt vin 2 tärningar fiskbuljong salt Att äta till: 4 pilgrimsmusslor färsk timjan 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!